Matematik

Omskrivning af cosinusrelation, hjælp hurtigt

05. juni 2016 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har a2 = b2 + c2? -2bc *c*cosA

?Jeg vil gerne have isoleret CosA så jeg i stedet for at finde siden a kan finde vinklen A.

Jeg har forsøgt og gør sådan her:

a2 = b2? + c2? -2bc *c*cosA

a2*cosA = b2 + c2? -2bc *c*cosA*cosA

a2 *cosA-a2 = b2 + c2 -2bc -a2

cosA = b2 + c2 - 2bc - a2?

Nu har jeg næsten det rigtige, men jeg ved ikke hvordan jeg får -2bc ned under brøkstregen, for hvis jeg dividerer med den så forsvinder den jo bare.

Hvis der er nogen der kan forklare det så vil jeg gerne have det på en let måde, hvor jeg kan se alt hvad der foregår, for ellers er jeg ikke sikker på jeg forstår det.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2016 af PeterValberg

a^2=b^2+c^2-2bc\cdot\cos(A)

a^2-b^2-c^2=-2bc\cdot\cos(A)

\frac{a^2-b^2-c^2}{-2bc}=\cos(A)

\cos(A)=\frac{b^2+c^2-a^2}{2bc}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Omskrivning af cosinusrelation, hjælp hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.