Matematik

areal fodbold mål

05. juni 2016 af Simsada (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej 

Jeg skal udregne arealet af et fodbol mål med et mål der hedder 250 cm  150 cm  og 90 cm 

Tænker at delle den op i 2 trekanter og 1 firkant og ligge summen af de tal sammen . Og bruge consinus/sinus relatiion i trekanterne 

Er dette ikke korrekt ? 

Og er der evt andre måder at gøre det på ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2016 af PeterValberg

Har du en tegning/skitse eller lignende?

Det virker til, at der er lidt "rod" i de oplysninger, du giver
og det, du skal beregne (ift. overskriften?
Det, du påtænker at gøre, virker en anelse "overkill", hvis 
du bare skal beregne areal(?) af et rektangulært fodboldmål

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2016 af hesch (Slettet)

Er det arealet af nettet?


Svar #3
06. juni 2016 af Simsada (Slettet)

Målet har 2 siderstykker formet som 1 trekant. og 1 bag"net" der svare til en firkant , da det går direkte skrå ned. ( er et bønefodbold mål i haven ) ikke professionelt mål. 

Hvis man kigger på billeder Hesch har lagt op ville de strå stænger ende direkte i de forreste. 
Håber det giver mening

Hesch 
Ja var meningen, har lidt svært ved at gennemskue arealet i selve målet. Men er lydhør for løsningsforslag på det også.

Det mål jeg har er siddestykkerne trekanter.. Og da jeg skal anvende trigometri i projektet tænkte jeg den var mest oplagt. Ved godt at jeg kan ligge trekanterne ovenpå hinanden, men det får jeg ikke rigtig brugt trigometri på :-( 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2016 af hesch (Slettet)

Hvis jeg forstår det rigtigt:

Bredde (B) = 2,5m
Højde (H)   = 1,5m
Dybde (D)  = 0,9m

så har du

Areal af 1 sidestykke = ½ * D * H    ( areal af trekant )

Areal af bagstykke:

Benyt Pythagoras til at finde den skrå "højde".  Kateterne er D og H i trekanten.

Arealet er så: B * ( længde af hypotenusen i trekanten ).


Svar #5
07. juni 2016 af Simsada (Slettet)

Mål er forstået rigtigt 
Tak for input

Viser at jeg ikke jeg var helt skæv i min ide: 

Vil reelt også kunne eftertjekke udregning ved at sætte de 2 endetrekanter sammen, så de danner en firkant. 
Dermed bliver målnettet jo til en stor rektangel :-) 

Forsat god dag :-) 


Skriv et svar til: areal fodbold mål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.