Matematik

funktioner

08. juni 2016 af Nicl22 - Niveau: B-niveau

Hej sidder med den her opgave jeg ikke kan løse. 

opgave ;   To funktioner f og g er givet ved: f(x)=2x+5 0g g(x)=2x^2 + 6 -1.

a/ Bestem g(1/2) og løs ligningen f(x)=3 

b/ Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for de to funktioner. 

på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2016 af peter lind

Har du skrevet g(x) korrekt op ?

a) hvad er problemet ?

b) løs ligningen f(x) = g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2016 af Toonwire

a)

For at bestemme g(1/2), skal du indsætte værdien 1/2 på x'ets plads i g(x). 

NB. Jeg går ud fra at der er sket en skrivefejl i g(x), ellers bruger du den bare som den står.

 g\left(\begin{matrix} \frac{1}{2}\end{matrix}\right)=2\cdot \left(\frac{1}{2}\right)^2+6x-1

Prøv at se på spørgsmålet.

f(x)=3~~\text{og}~~f(x)=2x+5~~\Rightarrow~~ 2x+5 = 3 

Løs denne ligning.

b)

For at finde x-koordinaten, løs f(x) =g(x)

Den tilsvarende y-koordinat findes derefter ved indsættelse i én af funktionen


Svar #3
08. juni 2016 af Nicl22

tak for hjælpen har løst den nu den giver -1 


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.