Matematik

Bestem lBDl

08. juni 2016 af AlmaasHaidari (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lavet opgave a og b, men jeg har lidt svært ved at forstå opgave c.

a) = 21,55 grader

b) = 52,53

c)

Vedhæftet fil: 2016-06-08 (2).png

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2016 af JulieW99

Benyt sinusrelationen.

- - -

Vh Julie


Svar #2
08. juni 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

Kan det passe at det giver 15?


Svar #3
08. juni 2016 af AlmaasHaidari (Slettet)

? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. juni 2016 af sjls

Jeg går ud fra, du fik resultatet, at vinkel A var 21.55 grader. Så bruger du sinusrelationerne, der siger at forholdet mellem en vinkel og dens modstående side er det samme for alle vinkler og sider i trekanten. Dvs.:

\frac{Sin(A)}{a}=\frac{Sin(B)}{b}=\frac{Sin(C)}{c}

I trekanten ABD kender du to vinkler og en side, hvilket vil sige, at du kan få én ligning med én ubekendt, som du kan løse ved at indsætte dine kendte værdier i sinusrelationerne:

\frac{Sin(21.55)}{|BD |}=\frac{Sin(120)}{13}

Du ganger over kors:

{Sin(21.55)*13}={|BD |*Sin(120)

Du dividerer med Sin(120) på begge sider:

|BD |=\frac{Sin(21.55)*13}{Sin(120)}

Så må du selv prøve og løse den, nu har jeg isoleret BD for dig.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. juni 2016 af mathon

Opgave 6
                      c)
                            sinusrelationerne anvendt på \Delta ABD
                            giver:
                                             \frac{\mathbf{\color{Red} \left | BD \right |}}{\sin(A)}=\frac{13}{\sin(120^\circ)}      og vinkel A har du beregnet.

                                      


Skriv et svar til: Bestem lBDl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.