Matematik

Hjælp til ligninger!

09. juni 2016 af Whatisthiss - Niveau: B-niveau

Skal man finde diskriminanten?

Løs ligningen:

x2+3x-10=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det kan du jo starte med for at hvor mange løsninger, der er. 

Brug efterfølgende denne formel, hvor D er diskriminanten:

x=\frac{-b\pm \sqrt{D}}{2a}, D=b^2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2016 af Genjutsu

x2+3x−10=0
(x−2)(x+5)=0
x−2=0 el x+5=0

der er 2 løsninger:
x=2 eller x=−5


Svar #3
09. juni 2016 af Whatisthiss

Men er koeffiencenten c = 0? eller er det -10 som er 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2016 af sjls

Koefficienterne: 

a=1, b=3, c=-10


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

a = 1

b = 3

c = -10 

Det er med fortegn. Du skal bare huske på, at det er på formen:

ax^2+bx+c=0


Svar #6
09. juni 2016 af Whatisthiss

Nårh, I get it! Tusind tak:)


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.