Fysik

Fysik

13. juni 2016 af Sahuur101102 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Skriv den kemiske reaktion for forbrændingen af stearinlyset.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2016 af mathon

                      C_{57}H_{110}O_6\; +O_2\; \rightarrow \; CO_2\; +\; H_2O            skal afstemmes


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2016 af mette48 (Slettet)

C57H110O6 +02 →         CO2 +    H2O

  stearin    oxygen     kuldioxid   vand       (antal  atomer i molekylerne)

1 stearin giver 110 H på venstre side, så skal der også være 110 på højre side,

de fordeler sig med 2 i hvert molekyke, ialt 55 molekyler

1 stearin +...?.. ilt →  ? kuldioxid + 55 vand

1 stearin giver 57 C på venstre side, de 57 fordeler sig med 1c i hver kuldioxid så der bliver 57 CO2

1 stearin +...?.. ilt →  57 kuldioxid + 55 vand

Så mangler vi ilten

6 ilt +x ilt → 57*CO2 + 55*1 ilt

6+2x=57*2+55*1

2x=114+55

x=169/2 ilt

1 stearin +169/2.. ilt →  57 kuldioxid + 55 vand

det går ikke man kan ikke have halve molekyler, så det hele skal ganges med 2

2 C57H11006 + 169 O2 → 114 CO2 + 110 H2O


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.