Bioteknologi

penicillin mod bakterier

14. juni 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

jeg håber at der er nogen der gider at bruge et par minutter af deres tid på at hjælpe mig med at besvare det følgende spørgsmål:

Beskriv hvordan penicillin virker på bakterier og hvordan resistens kan opstå. Hvorfor er resistens hos bakterier problematisk?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2016 af Ramming (Slettet)

Penicillin virker ved at inhibere/hæmme syntesen af cellevæggen i bakterier samt binder sig til cellevægskomponenter, derved medfører dette til sidst cytolyse, hvor cellen/bakterien går til grunde på grund af osmotisk tryk. Resistens opstår ved at bakterier, der udsættes for en mindre mængde af antibiotika end det der egentlig ville dræbe dem og de herved får muligheden for at dublikere  og modificere et, i forvejen eksisterende, gen således at der dannes et nyt enzym, som kan nedbryde dette antibiotikum, som ellers kunne dræbe dem. Grunden til at dette er problematisk, er blandt andet på grund af noget der hedder horizontal gene transfer. Dette nye gen kan altså overføres fra en type harmløs bakterie, til en patogen bakterie og herved skabe sygdom uden at den kan behandles. F.eks. en superresistent Yersinia pestis ville skabe helt nye pest epidemier igennem vores moderne samfund fordi den ville være resistent overfor antibiotika, samt at den er et effektivt patogen. 
Mvh Chris S. Ramming
BSc i Molekylær Biomedicin


Skriv et svar til: penicillin mod bakterier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.