Matematik

Parabel, betydning for a?

15. juni 2016 af Iod (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej hvordan redegøre man for betydningen af a i en parabel? ud over at hvis grenene er opad er a positiv og hvis grenene er nedad er a negativ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2016 af mathon

Jo mindre a er desto bredere er parablen.
Jo større a er desto smallere er parablen.
                                                                        Indtegn y=ax^2 med forskellige a-værdier.

y=ax^2+bx+c er blot y=ax^2 parallelforskudt med parallelforskydnigsvektor \overrightarrow{p}=\begin{pmatrix} \frac{-b}{2a}\\ \frac{-d}{4a} \end{pmatrix}

dvs med samme form men med toppunkt et andet sted end (0\, ;0).


Svar #2
15. juni 2016 af Iod (Slettet)

så når jeg til eksamen skal redegøre for a er det så n'ødvendigt at bevise parralelforskydning?


Svar #3
15. juni 2016 af Iod (Slettet)

Men forstår dog stadig ikke hvad det har med redegørelse for a at gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2016 af mathon

a\neq0 er af betydning for parablens form og grenretning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2016 af PeterValberg

#0

Se eventuelt video nr. 2, 3, 4 og 5 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2016 af mathon

gøre rede for a's betydning = forklare størrelsen af og fortegn for a's betydningssammenhæng med
                  parablen:
                                        y=\textbf{\color{Red} \textit{a}}x^2+bx+c


Skriv et svar til: Parabel, betydning for a?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.