Matematik

Problemer med at gange to matricer sammen

16. juni 2016 af Annebanana (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg får et andet svar end opgaven siger. Er der nogle, der vil vise, hvilke tal, de regner sammen for at få det rigtige? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2016 af peter lind

Jeg kan ikke læse din gnidrede B-1 matrix; men den ser forkert ud. Da jeg ikke ved præcist hvad du har gjort kan jeg ikke se hvad du har gjort galt. Derimod  kan jeg godt kontrollere det angivne facit. Matricen  er jo en nedre matrix så den er ligetil at løse. Du behøver ikke at finde den inverse matrix. .

Hvis du ser på den første ligning giver det d1*103 = 98, 880 hvoraf du nemt finder d1 = 98,880/103

Den anden ligning giver d1*53,02 + 53,02*d2 = 99,147. Da du har d1 fra den første ligning er den også let at løse.

Den tredje ligning løses tilsvarende idet du jo nu har d1 og d2


Skriv et svar til: Problemer med at gange to matricer sammen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.