Matematik

Hjælp til at udregne tal

18. juni 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej 

Er der nogle, der kan hjælpe med, hvordan jeg udregner tallene på vedhæftet billede? 

I opgave a ved jeg godt, hvordan jeg udregner den, men går i stå, når der står - 2 kvadratrod 71. 

og i opgave b går jeg også i stå ved 1 - kvadratrod af 34/53

Håber nogle kan hjælp. På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2016 af sjls

Når der står -2\sqrt{71}, er der et "usynligt" gangetegn efter -2. Du skal altså bare gange -2 med kvadratroden af 71.

I opgave b skal du først dividere 34 med 53. Herefter trækker du kvadratroden af resultatet fra 1. Hvis du har en smart lommeregner eller et CAS-program, behøver du dog ikke dette, og du kan bare skrive det ind, som det står i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2016 af Soeffi

#0.


Svar #3
18. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

Er der en, der vil vise mellemregningen til en af opgaverne? Jeg har svært ved at finde ud af, hvordan jeg skal regne dem ud.. 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

b) 

\frac{43}{5^2}-4*32+1-\sqrt{\frac{43}{56}}\Leftrightarrow \frac{43}{25}-128+1-\sqrt{\frac{43}{56}}=-126,28+0,1237254\approx -126,1563


Skriv et svar til: Hjælp til at udregne tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.