Matematik

Procent-& rentesregning samt eksponentielle udviklinger

19. juni 2016 af Cordeliamelle (Slettet) - Niveau: B-niveau

forklar hvordan man bestemmer den gennemsnitlige rente per år for en periode på 3 år med en årlig rentefod på "r1" det første år, "r2" det andet år, og "r3" det tredje år.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2016 af mathon

Kravet er:
                         \left (1+r_{m} \right )^3=(1+r_1)\cdot (1+r_2)\cdot (1+r_3)
hvoraf:

                         1+r_{m} =\left ((1+r_1)\cdot (1+r_2)\cdot (1+r_3) \right )^{\frac{1}{3}}

                         r_{m} =\frac{p_m}{100}=\left ((1+r_1)\cdot (1+r_2)\cdot (1+r_3) \right )^{\frac{1}{3}}-1

                         p_{m} =\left (\left ((1+r_1)\cdot (1+r_2)\cdot (1+r_3) \right )^{\frac{1}{3}}-1 \right )\cdot 100

                        
                        

          


Skriv et svar til: Procent-& rentesregning samt eksponentielle udviklinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.