Matematik

Forklar hvordan følgende ligning kan løses grafisk?

19. juni 2016 af Lagunaen (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej som jeg forstår det skal ligningen løses så vi har x værdien og y værdien og sættes ind i et kordinatsystem?
Ligningen er følgende x+4=3x-2
X+4-4=3x-2-4
X=3x-6
X-3x=3x-3x-6
X-3x=-6
Så er x værdien 3 og y værdien 6 og derefter sættes de ind i kordinatsystemet?
Eksamen spørgsmålet er forklar hvordan følgende ligning kan løses grafisk?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2016 af AskTheAfghan

Hvis x = 3, vil x + 4 = 7 = 3x - 2. Skæringspunktet er (3, 7).

At løse det grafisk, er noget man kigger på koordinatsystemet. Måske handler dit spørgsmål om at aflæse skæringspunktet (uden udregningsbevis).


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2016 af sjls

Saml ligningen, således at det bliver til en lineær funktionsforskrift.

x+4=3x-2
Alle ligningens dele bliver samlet på venstresiden:

3x-x-2-4=0
Der reduceres:

2x-6=0\Leftrightarrow y=2x-6

Herefter indtegner du forskriften i et koordinatsystem og aflæser, hvor grafen skærer x-aksen. Dette vil være løsningen på ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2016 af mathon

kort:
               x+4=3x-2

               4+2=3x-x

               6=2x

               3=x


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2016 af StoreNord

Opgaven løses grafisk i et koordinatsystem på et stykke kvadreret papir.

Du har to funktioner:                             f(x)=x+4        og            g(x)=3x+2

Funktionerne grafiske afbildninger skærer hinanden i et punkt. Aflæs punktets x-værdi.

Hvis man ikke har noget kvadreret papir, kan man bruge det gode gratis geometri-program Geogebra.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2016 af mette48 (Slettet)

x+4=3x-2

grafisk løsning laves ved at dele ligningen op i 2 funktioner

fra venstreside fås y=x+4

og fra højre side fås y=3x-2

De 2 udtryg er førstegrads funktioner og kan afbildes som rette linier i et koordinatsystem.

Skæringspunktet mellem linierne giver løsningen på ligningssystemet.

Skæring i (x,y) = (3,7)  x=3 og y=7


Skriv et svar til: Forklar hvordan følgende ligning kan løses grafisk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.