Matematik

Differentialregning. Bestem punkterne P1 og P2

13. juli 2016 af Slashdash (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej studieportalen jeg er i gang med at prøve at løse en opgave, som går på følgende:

Når det gives at sekanten imellem punkterne P1 og P2 har hældningen a=1 og linjestykket P1P2 har længden 2, bestem da punkterne P1 og P2

Den givet funktion er f(x) =2x^3 +1
(Hvis dette er til noget hjælp)

Ovenstående opgave volder mig problemer. Jeg har ikke haft om differentialregning, men har siddet og læst i ferien, da jeg keder mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juli 2016 af peter lind

Kald koordinaterne for punkterne (x1, y1) = (x1, f(x1)  og (x2, y2) = (x2, f(x2). Du har så

a= 1 = (f(x2)-f(x1))/(x2-x1) og (x2-x1)2 +(f(x2)-f(x1))2 = 4

Det giver to ligninger med to ubekendte, som du må løse


Svar #2
13. juli 2016 af Slashdash (Slettet)

#1

Kald koordinaterne for punkterne (x1, y1) = (x1, f(x1)  og (x2, y2) = (x2, f(x2). Du har så

a= 1 = (f(x2)-f(x1))/(x2-x1) og (x2-x1)2 +(f(x2)-f(x1))2 = 4

Det giver to ligninger med to ubekendte, som du må løse

Det ligner meget det jeg gjorde, men jeg fik nogle mærkelige resultater.

Her er sådan, som jeg har skrevet det op:


Svar #3
13. juli 2016 af Slashdash (Slettet)

Har nu løst opgaven, der manglede lidt parenteser.


Skriv et svar til: Differentialregning. Bestem punkterne P1 og P2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.