Fysik

Beregning af masseændring ved henfald

31. juli 2016 af microphone (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har simpelthen behov for hjælp til denne opgave:

Na-22 henfalder til Ne-22 ved et beta+-henfald.

a) Beregn masseændringen ved henfaldet

Opgivne atommasser: m(Na)=21,994436 u; m(Ne) = 21,991385

Har selv fundet elektronmassen (/positronmassen) til: 0,00548580 u

Mine udregninger:

(21,991385*(10*0,00548580)) - (21,994436*(11*0,00548580)) = -0,120824449 u = masseændringen ved henfaldet.

Ifølge facitlisten skal masseændringen være: -1,9538*10^-3 u.

Nogen, der kan gennemskue, hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. juli 2016 af mathon

massen af en positron er 0,000548579 u


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. juli 2016 af peter lind

Δm = m(Ne)+m(β+) - m(Na)


Svar #3
31. juli 2016 af microphone (Slettet)

Tak for hjælpen.

Kan se, jeg kom til at gange positronmasserne på, i stedet for at trækker dem fra..


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. august 2016 af mathon

                  \Delta m=m(Ne)+m(\beta ^+)-m(Na)

                  \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \Delta m=\left (21{,}991383+0{,}000548579-21{,}994434 \right )\, u=-2{,}502421\cdot 10^{-3}\, u=-4{,}15537\cdot 10^{-30}\; kg


Skriv et svar til: Beregning af masseændring ved henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.