Matematik

Isolering af b | 𝑞^𝑥−1 = log ( 2𝑎 + 𝑏/𝑐 ) |

08. august 2016 af siggie12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey 

Er der ikke et eller andet klog hoved, som kan hjælpe mig med at løse denne ligning?

??^??−1 = log ( 2?? + ??/?? )

Vedhæftet fil: mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2016 af peter lind

Din fil og overskrift stemmer ikke overens. Jeg går ud fra at det er din fil, der er korrekt altså

qx-1 = Log( (2a+b)/c )

Brug at den inverse til Log er 10 potens funktionen altså 10Log(u) = u


Svar #2
08. august 2016 af siggie12 (Slettet)

Ja, det er min fil, som er den rigtige opgave. 

hmmm. Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. august 2016 af mathon

      Er det         
                         q^{x-1}
         eller
                          q^{x}-1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. august 2016 af peter lind

Også højre side er gal. Hvis filen er korrekt skal der stå Log(  (2a+b)/c   )


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. august 2016 af mathon

For q^{x-1}

                       \left (exp_{10}(q^{x-1})-2a \right )\cdot c=b

For q^{x}-1

                       \left (exp_{10}(q^{x}-1)-2a \right )\cdot c=b


Svar #6
08. august 2016 af siggie12 (Slettet)

DEt er  qx-1   ;) 


Svar #7
08. august 2016 af siggie12 (Slettet)

Tak, jeg har fundet ud af det nu 


Skriv et svar til: Isolering af b | 𝑞^𝑥−1 = log ( 2𝑎 + 𝑏/𝑐 ) |

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.