Matematik

Hjælp til 2 opgaver

12. august 2016 af NickNemeth (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen, der kan hjælpe med disse to opgaver? :) 

Det er så langt jeg er kommet:

Opgave 1: 

(a+b)^2-a^2/2a+b
<=> a^2+b^2+2ab-a^2/2a+b
<=> b^2+2ab/2a+b
<=> b*b+2*a*b/2*a+b

Opgave 2:

2/a=3a+a/2
<=> 2=3a+a/2*a
<=> 2=3a+a^2/2

Merci ^_^

Vedhæftet fil: 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. august 2016 af mathon

opgave 1

                          \frac{(a+b)^2-a^2}{(2a+b)}\; \; \; \; \; a\neq -\frac{b}{2}

                          \frac{(a+b+a)\cdot (a+b-a)}{(2a+b)}=\frac{(2a+b)\cdot b}{(2a+b)}=b


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. august 2016 af mathon

eller:
                      \frac{a^2+2ab+b^2-a^2}{(2a+b)}=\frac{2ab+b^2}{(2a+b)}=\frac{(2a+b)\cdot b}{(2a+b)}=b


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. august 2016 af mathon

opgave 2
                  \frac{2}{a}=\frac{3a+a}{2}\; \; \; \; \; a\neq0

                  \frac{2}{a}=\frac{4a}{2}

                  \frac{2}{a}=2a

                  \frac{1}{a}=a\; ...


Svar #5
13. august 2016 af NickNemeth (Slettet)

#3

eller:
                      \frac{a^2+2ab+b^2-a^2}{(2a+b)}=\frac{2ab+b^2}{(2a+b)}=\frac{(2a+b)\cdot b}{(2a+b)}=b

Men man må jo ikke skille 2ab ad så der står 2a+b, for der står jo i virkeligheden 2*a*b? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. august 2016 af sjls

#5

Hvis du snakker om #3's sidste "trin", skal du huske, at b er sat udenfor en parentes. Hvis du ganger b ind i parentesen igen, vil du få samme resultat som var vist i det tidligere trin:

\frac{(2a+b)*b}{(2a+b)}=\frac{b*2a+b*b}{(2a+b)}=\frac{2ab+b^2}{(2a+b)}


Svar #7
13. august 2016 af NickNemeth (Slettet)

Har endelig fanget det :) Tusinde tak til jer alle :D :)


Skriv et svar til: Hjælp til 2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.