Fysik

Bølgelængde enhed ved resultat

16. august 2016 af ntrbd (Slettet) - Niveau: A-niveau

?=v/f ? ?=(343 m/s)/(82,4 Hz) = 4,2 cmNår jeg dividerer hastigheden i m/s med frekvens i Hz for at finde bølgelængden, får jeg så m eller cm?

Jeg forvirres lidt af frekvensens enhed.


Svar #1
16. august 2016 af ntrbd (Slettet)

Desuden: kan jeg lade v symbolisere både lydens hastighed i luft i én opgave samt bølgehastigheden i en anden? Findes der et symbol tilsvarende c for lysets hastighed?


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. august 2016 af mathon

                      \frac{\frac{m}{s}}{Hz}=\frac{\frac{m}{s}}{s^{-1}}=\frac{m}{s}\cdot s=m\cdot \frac{s}{s}=m\cdot 1=m


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2016 af mathon

Brug indeks

                             v_{luft}        v_{stof}
eller
                             v_{1}               v_{2}
      


Svar #4
16. august 2016 af ntrbd (Slettet)

Mange tak for brugbare svar. Det er netop, når der står s^-1, at jeg står af, men jeg kan bedre forstå udregningen nu.

Og tak for forslag om indeks.


Skriv et svar til: Bølgelængde enhed ved resultat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.