Matematik

HJÆLP SØGES TIL MATEMATIK

17. august 2016 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder således:

Funktionen g er givet ved  g(x)=-2x+12. Løs ligningen g(x)= 16. Er der nogen, der ved hvordan denne kan løsses i et TI-Nspire ellers er det fint hvis der er en anden måde man kan infomere mig omkring


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2016 af hesch (Slettet)

Den løser du bare "i hånden":

-2x + 12 = 16

Isolèr x.


Svar #2
17. august 2016 af Einstein5 (Slettet)

Mange tak, ser lige om jeg kan smide det i en solve funktion i TI.Nspire, da det er der jeg laver mine opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2016 af hesch (Slettet)

Aaarh, ved du hvad ?

1. sutraher 12 på begge sider.
2. divider med -2, begge sider

Det er hovedregning!

Alternativt: Med disse +12 på venstre side, hvad mangler for at der står 16 på venstre side? ( svar: 4 ).
Hvad skal x være, når  -2x = 4?  ( Gæt en gang ).

Du kan jo svare:  Det ses intuitivt at x = -2.  punktum!

At "lave sine opgaver i TI.Nspire" virker lidt forstokket.


Svar #4
17. august 2016 af Einstein5 (Slettet)

Det giver god mening, men min lærer vil gerne have at vi lærer at bruge TI-Nspire dog har derfor sagt at afleveringen skal laves i TI-Nspire. Jeg har kun haft det i en uge, så er lidt ny. Men tak for hjælpen, det er jo som du siger hovedregning, havde bare problemer med det tekniske, så det virker ikke "forstokket", måske et lidt nedsættende adjektiv at bruge når du ikke kender hele historien, men fred være med det


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. august 2016 af hesch (Slettet)

Jeg forstår, men "er kommet til" at redigere næstsidste linie i #3     :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2016 af Soeffi

#0


Skriv et svar til: HJÆLP SØGES TIL MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.