Matematik

bestem hvornår værdien er på 100.000

18. august 2016 af freja456 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en bil købes til 750.000 kr. og den afskrives hvert år med 15%

a) opskriv et funktionsudtryk f(x)=b*ax, som beskriver denne sammenhæng (Har jag lavet)

b)bestem hvornår bilen har en værdi på 100.000 kr

- jeg er klar over, at jeg nemt vil kunne aflæse de på en graf, men jeg vil helst benytte mig af regnemetoden. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2016 af sjls

Hvis du har opstillet det rigtige funktionsudtryk, er det jo bare om at sætte f(x)=100.000 i ligningen og løse den for x.


Svar #2
18. august 2016 af freja456 (Slettet)

Altså jeg har fået funktionsudtrykket til at blive f(x)=750.000*0,85x

vil du så have mig til at skrive f(x)=100.000+750.000*0,85x, eller hvordan


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2016 af sjls

#2

f(x)=100000\Rightarrow 100000=750000*0.85^x

Så løser du den ved at isolere x.


Svar #4
18. august 2016 af freja456 (Slettet)

Okay, tak for hjælpen


Skriv et svar til: bestem hvornår værdien er på 100.000

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.