Matematik

matematik opgave 1 rumfang

19. august 2016 af Karare - Niveau: C-niveau

hej håber at i kan forklare det til mig tak på forhånd step by step tak 

Vedhæftet fil: modul 1 opgave 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2016 af mathias1997

V=\frac{1}{3}\cdot \pi \cdot r^{2}\cdot h

Du kender alle værdierne med undtagelse af r. Du skal derfor isolere r.

Du dividerer begge sider med en tredjedel pi højde.

\frac{V}{\frac{1}{3}\cdot \pi\cdot h}=\frac{\frac{1}{3}\cdot \pi \cdot r^{2}\cdot h}{\frac{1}{3}\cdot \pi \cdot h}

En tredjedel pi højde går "ud med hinanden" på højresiden.

\frac{V}{\frac{1}{3}\cdot \pi\cdot h}=r^{2}

Du tager kvadratroden på begge sider, så r står alene på højresiden.

\sqrt{\frac{V}{\frac{1}{3}\cdot \pi\cdot h}}=\sqrt{r^{2}}

\sqrt{\frac{V}{\frac{1}{3}\cdot \pi\cdot h}}=r

Du kan nu selv indsætte de kendte værdier og udregne r.


Svar #2
19. august 2016 af Karare

jeg har ikke forstand hvordan sætter jeg talene i 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2016 af Soeffi

#0.

Vedhæftet fil:1697188.png

Svar #4
19. august 2016 af Karare

er det 5,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2016 af mathias1997

Yes ;)


Skriv et svar til: matematik opgave 1 rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.