Matematik

3. kvadratsætning

21. august 2016 af chankhan (Slettet) - Niveau: C-niveau
(a - b) (a + b) = a2 - b2

Hvorfor a2 MINUS b2?
Er det altid minus?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2016 af JulieW99

-*+=-

Og ja, den kvadratsætning er altid minus. Læs op på reglerne for gange. Det er desuden a^2 og b^2. Ikke a2 og b2.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2016 af Thesi (Slettet)

Du ganger ledende med hinanden.

a*a =a^2
-b*b=-b^2 

 


Svar #3
21. august 2016 af chankhan (Slettet)

#1
-*+=-

Og ja, den kvadratsætning er altid minus. Læs op på reglerne for gange. Det er desuden a^2 og b^2. Ikke a2 og b2.

Tak:) ved godt det ikke er a2 men kan ikke skrive den der hat på iPhone.

Svar #4
21. august 2016 af chankhan (Slettet)

#2
Du ganger ledende med hinanden.

a*a =a^2
-b*b=-b^2

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2016 af JulieW99

#3

Jo, det kan man godt.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du kan se det, hvis du ganger ind i parenteserne:

(a-b)(a+b) = (a-b)a + (a-b)b = a^2 - ba + ab - b^2 = a^2 - b^2

Det er bedre at være fortrolig med denne form for udregninger end at kunne kvadratsætningerne udenad. Med en udregning som den viste, kan du også klare f.eks. (a+b-c)^3.


Svar #7
21. august 2016 af chankhan (Slettet)

#5
#3

Jo, det kan man godt.

^ - havde lige overset den, tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2016 af Jensen193

3. kvadratsætning kan bevises på følgende måde: 

(a-b)(a+b)=a^2-b^2

Vi ganger nu de to parenteser sammen, og får følgende: a^2 +ab-b^2-ab

Men, da ab-ab gør, at der ikke længere er nogle ab tilbage, bliver resultatet blot:

a^2 -b^2

Og ja, det er altid minus. 


Skriv et svar til: 3. kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.