Matematik

HJÆLP TIL AT OPSTILLE LIGNINGER!

30. august 2016 af Ribos11 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Håber jeg kan få en forklaring på hvordan sådan nogle opgaver løses

Et firma engagerer underbetalt polsk arbejdskraft (1000 timer) og sparer derved 100000. En polak skal have en trediedel i timeløn af en dansker + 20 kr. tillæg til hans polske firma .   Hvad får en polak i timen. (sæt til x)    


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af mette48 (Slettet)

Polsk arbejdskraft 1000 timer

besparelse 100000 /1000 kr pr time=100 kr pr time

Dansk timeløn x kr pr time

Polsk timeløn x/3 +20 kr pr time

besparelse x-(x/3+20) = 100

2/3 x -20 = 100

2/3x=120

x=120*3/2

x=180

en dansker får 180 kr i timen

en polak får 180-100 kr = 80 kr i timen


Skriv et svar til: HJÆLP TIL AT OPSTILLE LIGNINGER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.