Kemi
Opstil et hastighedsudtryk
Hej SP.
Jeg sidder og forsøger at lave en rapport om opstiling af et hastighedsudtryk, men mangler sku lige lidt hjælp. Jeg aner ikke hvordan jeg skal opstille dette.. Skal bruge hjælp til opgave 2, 3 ,4.
Svar #1
31. august 2016 af Skaljeglavedinelektier
2)
Der sker en halvering af reaktionshastigheden, idet der sker en halvering af koncentrationen af thiosulfation. Dette passer med en førsteordensreaktion på formen: ![v=k\cdot [A]^1=k\cdot [A]](https://media.studieportalen.dk/images/equations/zisSilcGTD3fJ2kr1DNq6w==.gif)
3)
Der er ingen sammenhæng mellem koncentrationen af H+ og reaktiontionshastigheden, derfor må det være en 0.ordensreaktion. Der sker ingen betydelig ændring i reaktionshastigheden ved en halvering af [H+]. Hydronerne er overalt i vandet, som der er opløsningsmidlet, hvorved koncentrationen af hydroner ikke har nogen betydning. Hastighedsudtrykket er på formen: ![v=k\cdot [A]^0=k](https://media.studieportalen.dk/images/equations/i4OuwVCFjqDsnkeMMhJIPA==.gif)
4) Har du ikke allerede regnet koncentrationerne ud?
Skriv et svar til: Opstil et hastighedsudtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
