Matematik

maple spørgsmål om log

01. september 2016 af mariarasmussen96 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg har lige lavet en matematikaflevering og det skal lige siges at der ingen udover mig, som har maple på min skole.

Jeg skal bruge log10 men jeg kan simpelthen ikke få den til at bruge log10 i denne her opgave? Og det har så resulteret i, at mit svar er blevet forkert.

What to do

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2016 af mathon

          \log_{10}(x)=\frac{1}{\log_e(10)}\cdot \log_e(x)


Svar #2
01. september 2016 af mariarasmussen96 (Slettet)

hmm det forstår jeg ikke.

Kan du prøve at lave samme opgave som mig bare "rigtig"


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2016 af AskTheAfghan

#0     Prøv skriv log10() i stedet for log(). Læs mere på Maplesoft.


Svar #4
01. september 2016 af mariarasmussen96 (Slettet)

Det har jeg gjort, og så får jeg et svar der er over en side lang

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2016 af AskTheAfghan

#4     OK. Jeg ved desværre ikke hvordan det skal løses på Maple.

Men det kan let løses i hånden. Tag 10^() på hver side, dvs.

10log(H) = 100.227 + 0.922 log(S). Derfor er

H = 100.227100.922 log(S) = 100.277 S0.922 ≈ 1.6866 S0.922.


Skriv et svar til: maple spørgsmål om log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.