Matematik

eksponential funktion

01. september 2016 af unicorn66 - Niveau: B-niveau

kan b godt være 0 i eksponentiel funktion


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2016 af mathon

Hvis b = 0, er der ikke længere tale om en egentlig eksponentiel funktion
men om konstantfunktionen

                                                   f(x)=y=0


Svar #2
01. september 2016 af unicorn66

okay kan a godt være 0 i en eksponentiel funktion? og kan b godt være negativ i en eksponentiel funktion


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2016 af mathon

a\in \mathbb{R}_+   da a^x=e^{x\cdot \ln(a)} hvor Dm(\ln)=\mathbb{R}_+


Svar #4
01. september 2016 af unicorn66

forstår ikke svar 3. altså ka b godt være negativ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. september 2016 af mathon

#4

Den korte version a>0

Matematisk kan b < 0, hvilket imidlertid ikke har relevans i anvendt matematik.


Svar #6
01. september 2016 af unicorn66

okay tak for hjælpen


Skriv et svar til: eksponential funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.