Matematik

Find længden af siden i et rektangel

03. september 2016 af saybram (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et rektangel har en diagonal på 50 m og to modstående sider på 30 m. 

Jeg skal finde længden på de sidste to sider og arealet af rektanglet.

Formlen for at finde diagonalen i rektanglet lyder:

d = √a^2 + b^2 

Eftersom jeg allerede har den ene side og diagonalen, satte jeg informationen ind og behandlede den ukendte side som x^2, og prøvede at løse det som en ligning for at finde alle længderne - men det virkede ikke.

Nogen idéer? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2016 af mathias1997

Din formel kommer fra Pythagoras

a^2+b^2=c^2

Vi kalder diagonalen d (hypotenusen i den retvinklede trekant)

a^2+b^2=d^2

a isoleres

a=\sqrt{d^2-b^2}

a=\sqrt{50^2-30^2}

a=40


Skriv et svar til: Find længden af siden i et rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.