Matematik

ligningssystemet ved beregning og grafisk:

04. september 2016 af hejhejhejhej2300 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har prøvet at lave den her opgsve, men jeg kan slet ikke finde ud af den. 

jeg ved at jeg skal bruge bogholdermetoden, men ellers er jeg blank 

opgaven lyder: 

Du skal løse ligningssystemet ved beregning og grafisk:
4x + 2y = 14
9x – 3y = 9 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2016 af peter lind

Du kan gøre ligningssystemet lidt nemmer ved at dividerer den første ligning med 2 og den anden ligning med 3. Adder derefter de to fremkomne ligninger.

Alternativ: isoler y i en af ligningerne og sæt resultatet ind i den anden


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

4x + 2y = 14
9x – 3y = 9 

Isoler y i den første ligning:

4x+2y=14\Leftrightarrow 2y=14-4x\Leftrightarrow y=7-2x

Indsæt udtrykket for y i din anden ligning:

9x-3y=9\Leftrightarrow 9x-3\cdot (7-2x)=9\Leftrightarrow 9x-21+6x=9\Leftrightarrow 15x=30\Leftrightarrow x=2

Indsæt værdien for x i din første ligning:

4x+2y=14\Leftrightarrow 4\cdot 2+2y=14\Leftrightarrow 8+2y=14\Leftrightarrow 2y=6\Leftrightarrow y=3

Dvs. at x = 2 og y = 3 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2016 af mathon

         4x + 2y = 14            divideres med 2
         9x – 3y = 9              divideres med 3

         2x + y = 7
         3x – y = 3                   additioin
giver
         5x = 10
         x = 2                           som indsast i 2x + y = 7
giver:
         2·2+ y = 7
         y = 3

        

       


Skriv et svar til: ligningssystemet ved beregning og grafisk:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.