Matematik

Reducer brøker

06. september 2016 af CecilieMod (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg er netop begyndt på uni efter et sabbatår og kan så konstatere at jeg har glemt ALT. Sidder med denne opgave: (2p-5q)/3q+(7p+3q)/2p, her skal jeg reducere udtrykket.

Hvis der er som vil være så sød at komme med en lille forklaring til mig, om hvordan det nu er jeg skal løse dette, så ville det være dejligt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af peter lind

Du skal sætte det på en fælles brøkstreg. fællesnævneren er 6pq


Svar #2
06. september 2016 af CecilieMod (Slettet)

Tak, det var også det jeg selv tænkte, men var dog i tvivl 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2016 af mathon

                   \frac{(2p-5q)}{3q}+\frac{(7p+3q)}{2p}\; \; \; \; \; p,q\neq0\; \; \; \; \; \; FN\! \! :\; 6pq

                   \frac{(2p-5q)\cdot 2p}{6pq}+\frac{(7p+3q)\cdot 3q}{6pq}\; \;...


Skriv et svar til: Reducer brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.