Matematik

mat om forbrug

06. september 2016 af Champiii (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey

Er det her rigtigt ??

Et moderne toilet bruger 6 liter vand

Det koster 15 kr. pr. / m^3 (1000 l)

Et toilet koster 1400 kr.

http://peecee.dk/upload/view/461814

mvh. champii


Svar #1
06. september 2016 af Champiii (Slettet)

Nogen som har tid ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvad er det helt præcist, du skal have hjælp til? 


Svar #3
06. september 2016 af Champiii (Slettet)

Bare om opgave 1 er rigtigt den der kasse der.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er lidt svært at læse, men hvis hver person i familien bruger 4 wc-skyl om dagen, og der er 4 personer i familien, er det ikke 40 wc-skyl, der bruges for hele familien på en dag. Prøv igen, for resten er så heller ikke rigtigt. 

Hvad skal de oplysninger her bruges til: 

Et moderne toilet bruger 6 liter vand

Det koster 15 kr. pr. / m^3 (1000 l)

Et toilet koster 1400 kr.


Svar #5
06. september 2016 af Champiii (Slettet)

Du kan gøre billedet større. Ved at trykke se original. Jo, det har jeg også skrevet tænker jeg. Hvad med resten af skemaet?

De oplysninger er i forhold til gammelt wc

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

De oplysninger, du nævner i den her tråd, er det de oplysninger, der skal bruges i opgaven eller hvad?

Det lyder som om, du siger, at: 4\cdot 4=40 ? Hvilket ikke passer. 

Hvis de oplysninger, der står i linket, passer, så er dine efterfølgende udregninger forkerte, fordi de tager udgangspunkt i netop den udregning. 


Svar #7
06. september 2016 af Champiii (Slettet)

Der stod i en forrige opgave at jeg skal undersøge det altså de oplysninger jeg nævner i tråden.

Svar #8
06. september 2016 af Champiii (Slettet)

De oplysninger som er i linket. Skemaet er udregninger altså de tal der står i kasserne.
Hvilke er forkerte?

Den første kasse er 40 (kom til at skrive 4) den næste kasse er 40.

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg er ikke helt med på, hvad du mener?

Kan du ikke prøve at skrive ind her, hvilke tanker du har gjort dig forhold til udregningerne i hver af de kasser, der skal udfyldes. Stil det gerne op i punktform, så hver kasse har sit punkt. 


Svar #10
06. september 2016 af Champiii (Slettet)

1. Kasse - wc-skyld pr. Dag = 40 fordi 4 × 10 = 40

2. Kasse - antal wc-skyld for hele familien = 40 da de er 4x 10 = 40

3. Kasse - vandforbrug pr. Skyld = 4x10 = 40 liter

4. Kasse - vandforbrug pr.dag = 40x24 = 960

5. Kasse - vandforbrug pr. År = 365x40 = 14.600

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg synes, at kasse 1 og 2 virker lidt forvirrende for de spørger praktisk talt om det samme. Det virker som om, der mangler noget information i forhold til kasse 1. Jeg vil mene, at der skal stå 4, da jeg tænker, at det er i relation til, hvor mange skyl en person bruger per dag. 

3. kasse - vandforbrug pr. skyld: I følge teksten står der: Wc'et bruger 10 L pr. skyl

4. kasse - For hele familien bruges der 4*4 = 16 skyl om dagen. Der bruges 10 L pr. skyl, hvorved 16*10 = 160. Der bruges altså 160 L om dagen. Hvor får du de 24 fra?

5. kasse - Der bruges 160 L vand om dagen. Der er 365 dage på et år. Vandforbrug pr. år: 58400 L. 


Svar #12
06. september 2016 af Champiii (Slettet)

Så kasse 2 er 4x4 = 16?
Kasse 3 10 liter ??

Brugbart svar (0)

Svar #13
06. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja. Det skulle du også meget gerne kunne se. 

· Hvis der er 4 personer, der hver især skyller ud i toilettet 4 gange om gange, hvad bliver det totale antal af skylninger så?

· Det kan jo aflæses direkte ud fra teksten, at der står: Wc'et bruger 10 L pr. skyl. 


Svar #14
06. september 2016 af Champiii (Slettet)

Så må b = 58400 l x 25 ?

Svar #15
06. september 2016 af Champiii (Slettet)

16 skyldninger

Så der skal bare stå 10 l i 3. Kasse

Svar #16
06. september 2016 af Champiii (Slettet)

B = 365 x 160 l = 58.400

Brugbart svar (0)

Svar #17
06. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja der skal stå 10 L i 3. kasse. 

Nej b er ikke givet ved den udregning. 

Du skriver selv at: det koster 15 kr. pr. / m3 (1000 l)


Svar #18
06. september 2016 af Champiii (Slettet)

Ja, det fandt jeg ud ad på nettet.
B= 58.400 x 15 = 876.000
For stort tal eller det bare mig?

Brugbart svar (0)

Svar #19
06. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Alt for stort. Der står jo at m3 = 1000 L. 

\frac{58400L}{1000L}*15kr=58,4*15kr=876kr

Det er nok lidt lettere at finde plads til i ens budget. 


Svar #20
06. september 2016 af Champiii (Slettet)

Stor tak for hjælpen
Er det mig eller så har jeg glemt matematik helt. Det er 12 år siden.

Hvad gør jeg i næste opgave?

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.