Matematik

Tangentens ligning

06. september 2016 af Theajames (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = x3 - 3x2 - 9x + 6

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,F(2))

b) Benyt f'(x) til at argumentere for grafens forløb

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af mathon

a)

Differentier f(x).
Beregn f{\, }'(2) og f(2)
Indsæt i tangetnligningen:
                                                 y=f{\, }'(2)(x-2)+f(2)
og reducer til formen
                                                 y=ax+b
                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2016 af mathon

b)
       Monotonien for f(x) bestemmes a fortegnsvariationen for f{\, }'(x) i monotoniintervallerne.
       Monotoniopdelingen bestemmes bl.a. af
                                                                          f{\, }'(x)=0.
                                                          


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.