Matematik

Uendelige mange løsninger - matrix

08. september 2016 af SørenFKF (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle hjælpere,
Når man løser ligningsystemet for en matrix  bestående af tre ligninger og tre ubekendte og man f.eks. får at
x1=2, x2=3 og x3=5. Så siger man at der er uendelige mange løsninger? Det forstår jeg ikke. Jeg kan kun se tre løsninger, nemlig 2, 3 og 5. Hvordan kan det være?
Og hvis række tre kun er bestående af nuller siger man at ligningssystemet ingen løsning har? Det kan jeg heller ikke se....


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2016 af peter lind

Den har du jo haft tidligere. Hold dig til den oprindelige tråd.

De kommer jo an ån ligningerne om der er en eller flere løsninger

Hvis den ene ligning siger 0*x1+0*x2+0*x3 = 17 kan du ikke finde nogle x værdier, der gør dette sandt


Skriv et svar til: Uendelige mange løsninger - matrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.