Matematik

Komplekst tal på eksponentiel form

14. september 2016 af 17P (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg skal have hjælp til hvordan jeg skal gribe denne opgave an:

A=\sqrt{3}-i

B=-i\sqrt{2}

C=B6/A16

Jeg har løst A og B, men jeg har ingen idé om hvordan jeg skal løse C

Tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Hvad mener du med, at du har løst A og B? Det er to tal.

C finder du nemmest ved at regne tælleren ud for sig og nævneren for sig.

Gang B med sig selv. Så har du B2. Det ganger du med sig selv 3 gange for at få B6.

Kvadrer A. Kvader resultatet. Gør det en gang til, så har du A16.

Til sidst regner du brøken ud.


Skriv et svar til: Komplekst tal på eksponentiel form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.