Matematik

Komplekst tal på polær form

16. september 2016 af IdaNikoline (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har et spørgsmål, som haster lidt.

Hvordan skriver man følgende komplekse tal på polær form?

(-1+i)*e^{6-i\frac{\pi }{6}}

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2016 af mathon

          -1+i=\sqrt{2}\cdot e^{i\cdot \frac{3\pi }{4}}

          \left (-1+i \right )\cdot e^6\cdot e^{i \left ( -\frac{\pi }{6} \right )}=\sqrt{2}\cdot e^{i\cdot \frac{3\pi }{4}}\cdot e^6\cdot e^{i \left ( -\frac{\pi }{6} \right )}=\left (e^6\sqrt{2} \right )\cdot e^{i\frac{7\pi }{12}}


Svar #2
16. september 2016 af IdaNikoline (Slettet)

Mange tak!

Jeg havde netop selv kommet frem til at opdele e^{6-i\frac{\pi}{6}} i e^{6} og e^{i\frac{\pi}{6}}, så jeg er meget glad for at resten lige kom på plads :-)


Skriv et svar til: Komplekst tal på polær form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.