Matematik

Reducer brøker

17. september 2016 af nichole12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har prøvet lidt, men er meget usikker..

regnestykket: 4x-28 / x^2-49

jeg får det til 2x-28 / 49

Nogle der er uenige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2016 af mathon

Alle er uenige.

4x-28 / x^2-49

                                  \frac{4(x-7)}{(x+7)(x-7)}\; \; \; \; \; x\neq\mp 7

                                  \frac{4}{x+7}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2016 af Therk

Du mangler parenteser. Dit udtryk kan læses som en vilkårlig af nedenstående, hvoraf nummer 2 er hvad der som standard menes med det udtryk du har skrevet og 1 er det udtryk jeg forventer du ville have skrevet.

\begin{align*}\frac {4x-28}{x^2-49} &\quad = \quad (4x-28)/(x^2-49)\\ \\ 4x - \frac{28}{x^2}-49&\quad = \quad 4x- 28/x^2-49\\\\ 4x-\frac{28}{x^2-49} & \quad = \quad 4x-28/(x^2-49)\end{align*}


\rule{7cm}{0.4pt}

Uanset hvilket af udtrykkene du mener, både for dit originale udtryk og dit svar, er jeg uenig.


Svar #3
18. september 2016 af nichole12 (Slettet)

Hvordan ville du løse den, Therk?

Og mathon, jeg mangler mellemregninger i din besvarelse, for ellers forstår jeg det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2016 af Therk

Det kommer an på hvordan udtrykket ser ud :)

Kan du ikke skrive dit udtryk op entydigt, dvs. med alle parenteser, der gør at der ikke er tvivl om hvordan det ser ud. Evt. blot udpeg udtrykket i #2.


Skriv et svar til: Reducer brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.