Kemi

Almen kemi

17. september 2016 af NorhanA (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der ved, hvordan man kan løse disse spørgsmål? HASTER!!

1. Hvad er oxidationstallet for vanadium i VO(OH)3

2. En 100 liter gascylinder med et tryk på 10 bar ved temperaturen 298K  indeholder en blanding af flere gasarter, der i blandt er 10 mol oxygen.

Hvad er partialtrykket af oxygen ?

3. 31,2 mL 0,500 M  AgNO3  sættes til 31,0 mL 0,300 M  NH4Cl

Hvor mange gram AgCl dannes?

AgNO3 + NH4Cl --> AgCl +NH4NO3


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2016 af mathon

1.
            \overset{+5}{V}O(OH)_3


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2016 af mathon

2.
            p_{O_2}=\frac{n_{0_2}}{n_{total}}\cdot \left ( 10\; bar \right )=\frac{10}{40{,}36}=2{,}48\; bar


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2016 af mathon

3.
        n(Ag^+)=\left (0{,}0312\; L \right )\left (0{,}500\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}0156\; mol
        n(Cl^-)=\left (0{,}0310\; L \right )\left (0{,}300\; \tfrac{mol}{L} \right )=0{,}0093\; mol

         m(AgCl)=\left ( 0{,}0093\; mol \right )\cdot \left (143{,}34 \; \tfrac{g}{mol} \right )\approx 1{,}33\; g


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2016 af mathon

korrektion af notationsfejl:

           p_{O_2}=\frac{n_{0_2}}{n_{total}}\cdot \left ( 10\; bar \right )=\frac{10}{40{,}36}\cdot \left ( 10\; bar \right )=2{,}48\; bar


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2016 af Jenskristiann (Slettet)

#4
Hvilken regnefejl laver jeg, når jeg får ntotal = 0,4036 mol?
Jeg bruger 

n = PV/RT
= (10 bar * 100 L)/(8.314 J/K/mol * 298 K) = 0,4036 mol
Har siddet med det i lang tid nu, og kan simpelthen ikke se det..


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2016 af mathon

#5
     Dine enheder stemmer ikke overens.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2016 af mathon

Enten skal du
                           omregne bar \rightarrow Pa og  L\rightarrow m^3 og benytte J=Pa\cdot m^3

    eller
                           benytte 
                                            R=0{,}083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K}


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2016 af Jenskristiann (Slettet)

#7

Mange tak. Det giver mening.


Skriv et svar til: Almen kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.