Matematik

Tangentens ligning

18. september 2016 af Nercs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået stillet denne opgave, men kan ikke fremgangsmåden til hvordan den skal løses.

Har prøvet dette...meen synes det virker forkert på en elelr anden måde


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2016 af mathon

Din tangentligning er forkert.

                        y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2016 af sjls

Du har funktionen

f(x)=3x^2-3

og et punkt P givet ved 

P(1,0)

Tangentens ligning:

y=f'(x_0)*(x-x_0)+f(x_0)

Først findes f'(x)

f'(x)=6x

Herefter findes f' i punktet P

f'(1)=6
I punktet P har du fået angivet både x_0 og f(x_0), da

P(x_0,f(x_0))=P(1,0)

og derfor kan du indsætte alle de kendte værdier i tangentens ligning

y=6*(x-1)+0\Leftrightarrow y=6x-6


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2016 af Soeffi

#0. Ti-Nspire:


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2016 af annonym345 (Slettet)

Som #3 skriver, ellers så er det en god idé at kunne det i hånden også, da det 100% kommer op til din eksamen, det gjorde det ved min i sommers B-niveau skriftlig eksamen. 


Svar #5
18. september 2016 af Nercs (Slettet)

I opgavenbeskrivelsen står der også jeg skal gøre det uden hjælpemidler, men det er vel også uden hjælpemidler ved svar hos #2 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2016 af sjls

#5

- Jo, mit svar i #2 er skrevet og regnet uden hjælpemidler.


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.