Matematik

DIFFERENTIALREGNING 1

19. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heey er der en der kan hjælpe med noget differentialregning? :D

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2016 af mathias1997

Billedet er ikke helt skarpt nok.


Svar #2
19. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Uploader den lige igen så..

Vedhæftet fil:Aflevering 2 HH.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2016 af sjls

Hvad har du brug for hjælp til?

- eller, hvad er det, du ikke forstår?


Svar #4
19. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Det er opgave 2 jeg ikke forstår 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2016 af sjls

a)

Start med at beregne værdien af f(20) ved at indsætte 20 på x'es plads i forskriften. Dette tal fortæller, hvad virksomhedens samlede omkostninger f(x) er, når de har solgt x = 20kg slik.

Beregn herefter f'(x) enten ved brug af CAS eller ved at benytte, at

(a*x^n)'=n*a*x^{n-1}

og at

(ax)'=a

Derefter sætter du 20 ind på x'es plads i forskriften for f'(x) - dvs. du finder f'(20).
Tallet fortæller noget om væksthastigheden. I dette tilfælde er f'(20) det antal kroner, den samlede omkostning vokser med pr. kg slik solgt, når virksomhedens afsætning er på 20kg.

b)

Samme princip.


Svar #6
19. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

har sat det her ind i cas men det virker ikke.

F(20):=0,06x^(3)-3x^(2)+54x+300


Svar #7
20. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Er det forkert det jeg gøre her eller hvorfor vil det ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2016 af sjls

Bruger du Maple? I så fald skal du starte med at definere funktionen f(x) i Maple ved at skrive denne kommando og trykke "enter":

f:=x\rightarrow 0.06x^3-3x^2+54x+300

Herefter kan du bare skrive f(20) eller f'(20), og så regner den automatisk funktionsværdien ud for dig.


Svar #9
20. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Nej vi bruger et programm der hedder N-spire kan man downloade maple?  


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2016 af sjls

#9

Jeg kender ikke særlig meget til N-spire, desværre. Og ja, Maple kan downloades, men koster en del penge, hvis ikke du har licens i forvejen. Hvis ikke du gider definere funktionen først og derefter beregne værdierne vha. CAS, kan du i stedet benytte, at

f(20)=0.06*20^3-3*20^2+54*20+300

og at

f'(x)=0.18x^2-6x+54 (beregnet ved at bruge reglerne i #5)

Dermed må f'(20) være:

f'(20)=0.18*20^2-6*20+54


Svar #11
20. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

super tak skal gøre det samme i opgave 2b hvor jeg skal finde f(30) og f'(30) det vil være nemmre med maple da jeg ikke ved hvordan man gør det i nspire. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2016 af sjls

#11
Ja, du skal gøre det samme i opgave 2b, bare med andre tal end i 2a.

Det er meget sandsynligt, at det er nemmere at lave det i Maple, men hvis ikke du er bekendt med programmet i forvejen og ikke har licens til det, vil jeg ikke anbefale at bruge det. Der er nok en grund til, at dit gymnasium tilbyder N-spire, og meget af din undervisning i matematik vil højst sandsynligt foregå i dét program. På et eller andet tidspunkt skal du nok blive god til at bruge det. :)

Svar #13
20. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

ja :) kender du en anden måde at løse det på? 


Skriv et svar til: DIFFERENTIALREGNING 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.