Matematik

Hjælp til at rette

21. september 2016 af Peter0541 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Af Danmarks befolkning udgjorde kvinderne 1/1-’86 50,73%, og af disse var 40,51% ugifte.

a) Hvor mange % udgjorde de ugifte kvinder af hele befolkningen?

b) Når der samme dato var 5116273 danskere, hvor mange af dem var så fraskilte mænd, når 3,4% af alle mænd var fraskilte?

c) 43,4% af mændene og 42,2% af kvinderne var gift. Hvor mange danskere var gift d. 1/1-´86?  

a) (50,73*40,51)/100=20,55%

b) (49,27*5116273)/100=(2520788*3,4)/100=85707 fraskilte

c)

Mændene (43,4*5116273)/100=2220463

Kvinder (42,2*5116273)/100=2159067

2220463+2159067=4379530/2=2189765


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

b) Her har du en fejl. (49,27*5116273)/100=(2520788*3,4)/100=85707 fraskilte skal være:

(49,27*5116273)/100=2520788 mænd og (2520788*3,4)/100=85707 fraskilte

eller

((49,27*5116273)/100*3,4)/100=(2520788*3,4)/100=85707 fraskilte

Ellers får du at 2520788 = 85707, hvilket er noget sludder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

I c har du glemt, at der er 50,73% kvinder.


Skriv et svar til: Hjælp til at rette

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.