Matematik

hjælp til 1 matematikopgave haster

23. september 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til en matematikopgave, jeg kan slet ikke finde ud af den.. forstår ikke hvordan jeg skal gå igang. Jeg har vedhæftet filen.

På Forhånd Tak

Vedhæftet fil: mj1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2016 af AMelev

a) L = 100 og r = 10
Indsæt tallene i ligningen og løs den med hensyn til k.

b & c) k kendes fra sp. a)  og L fremgår af opgaveteksten.
Indsæt tallene i ligningen og løs den med hensyn til r.


Svar #3
23. september 2016 af iisommerii (Slettet)

100=k-20*log(10) er det sådan du mener også skal jeg løse den


Svar #4
23. september 2016 af iisommerii (Slettet)

så k=120 er svaret


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2016 af mathon

                L=k-20\log(r)

                20\log(r)=k-L

                \log(r)=0{,}05(k-L)

efter din rigtige beregning:

                r=10^{0{,}05(120-L)}

                r=10^{6-0{,}05L}


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2016 af AMelev

#4 JEP!


Svar #7
23. september 2016 af iisommerii (Slettet)

så k=120 er svaret!


Svar #8
23. september 2016 af iisommerii (Slettet)

jeg har gjort det på den måde


100=k-20*log(10) = ;
100=k-20*1 = ;
100=k-20 =;
-k=-20-100 =;
-k=-120 = ;
k = 120;
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2016 af AMelev

#8 Dine =; er uautoriserede, men ellers ok.


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2016 af mathon

b)
                        r=10^{6-0{,}05\cdot \mathbf{\color{Red} 60}}


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. september 2016 af mathon

c)
                        r_{_{f\! red}}=10^{6-0{,}05\cdot \mathbf{\color{Red} 20}}


Svar #12
23. september 2016 af iisommerii (Slettet)

og så sagde du i b at man skulle sætte ligningen med hensyn til r

mener du så..

r=100-120


Svar #13
23. september 2016 af iisommerii (Slettet)

r=100-20*60 i b og i c r=100-120*20


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. september 2016 af AMelev

#12 Nej - jeg skrev, at du skulle sætte ind i ligningen og derefter løse den.
Du har tabt log undervejs. 
Sæt ind i ligningen og brug gerne dit CAS-værktøj til at løse den mht. r.


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. september 2016 af mathon

            L=k-20\log(r)

            solve(60=120-20*log(r),r)

            solve(20=120-20*log(r),r)

eller

b)
                        r=10^{6-0{,}05\cdot \mathbf{\color{Red} 60}}

c)                                                                                          enheden for  r  er meter.                                        
                        r_{_{f\! red}}=10^{6-0{,}05\cdot \mathbf{\color{Red} 20}}


Svar #16
23. september 2016 af iisommerii (Slettet)

ok tusind tak


Skriv et svar til: hjælp til 1 matematikopgave haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.