Matematik

Løs binom ligning

25. september 2016 af Esterificering (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har følgende opgavetekst:

Et andet komplekst polynomium er givet ved Q(z) = z 4 + 2 .

d) Løs den binome ligning Q(z) = 1 idet løsningerne ønskes angivet pa rektangulær form.

Hvad er fremgangsmåden?

Pft.

Tino


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2016 af jantand

Sæt en kopi af opgaven ind påsiden så jeg selv kan læse den


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2016 af VandalS

#0 Menes der Q(z)=z^4+2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2016 af VandalS

Hvis det er tilfældet kan du f.eks. se eksempel 29.51 og den opsummerende sætning 29.52 på http://01005.mat.dtu.dk/materialer/enoter/afsnit/NUID43-tn29/ hvor løsningen af binome ligninger gennemgås.


Svar #4
25. september 2016 af Esterificering (Slettet)

Tak for henvisningen til mat.dtu noterne, jeg har selv kigget alle disse noter igennem, og jeg kan stadigvæk ikke gennemskue fremgangsmåden. Jeg har nu vedhæftet et billede af opgaveteksten.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2016 af jantand

P1 =z^2+6z+10

Andengradsligning  -6/2    +,- 1/2*  kvadratroden af 36-40=   -3+eller - 2i

P2  En rod er 2 der indstættes i ligningen .  Det giver 0 så det er en rod.

Så kan P2 deles med z-2. Det giver      2z^2+12z+20

Løses som andengradsligning. Rødderne   bliver -3+i  eller -3-i


Svar #6
25. september 2016 af Esterificering (Slettet)

Det er da ikke svaret på opgave d) er det ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2016 af VandalS

Din ligning er

Q(z)=z^4+2=1 \Rightarrow z^4=-1

Løsningen står så sort på hvidt i Sætning 29.52 - du skal blot beregne længden og argumentet til -1 og indsætte i løsningsformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2016 af Ageless127 (Slettet)

Brug den her formel til at løse den:

z = abs(w)^(1/n)*exp(I*(v/n+p(2*Pi/n)))

Først bestem længden af w, dernæst hovedargumentet. Benyt formlen dernæst og du vil til sidst have svarene på rektangulær form. n = 4:

a = abs(w)*cos(v)

b = abs(w)*sin(v)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2016 af jantand

Jeg ved ikke om du kan bruge denne metode.

Start med polærekoordinater og så lave dem om til sidst

z= r(cosv+isinv)  

v er 180 grader da ligningen skal være lig med -1 når du laver om på ligningen:

z^4+2=1 

z^4=-1.   Så er det punktet (-1+0i)

z^4= r^4( cos4v+isin4v)  

z^4= 1(cos 180+isin180))

z=1(cos45+isin45)  v bliver den samme igen efter 360/4 =90

v er 45 eller 135 eller 225 eller 315

Sættes ind formlen z=(cos45+isin45)

z= -0,7-i0,7  og  0,7-i0,7  og 0,7+i0,7  og -0,7+i0,7

I fjerde potens er der 4 rødder


Skriv et svar til: Løs binom ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.