Matematik

Hvordan aflæs dobbeltlogaritmisk koordinasystem og noget med potensudvikling

27. september 2016 af Helene03 - Niveau: B-niveau

Jeg har siddet og læst om dobbeltlogaritmisk koordinasystem men forstår stadigvæk ikke, nogle der kan forklare mig om det ? ( opgaven er vedhæftet )

for det andet har jeg problem med at svare på de 2 opgaver

givet ligning 200*x^-1.5

" hvor mange procent aftager y når x vokser med 20% 

og hvor mange procent skal x vokse for at y aftager med 60%

Tak på forhånd :D

Vedhæftet fil: 33.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2016 af jantand

Du skal ikke tænke på det er logaritmisk.

Bare vær forsigtig når du tæller ud af akserne. Du kan se kraftigere optrukne linier ved 10, 20, 30.....

Du kan også se hvor det skiller til 100. Og derefter til 110, 120 osv.

Så kan du nemt finde punkterne.

Du skal sætte tal ind i formlen.

His du starter med x=100  og så bruger x=120 så er x vokset 20%

Når du sætter det ind får du 0,2  og 0,152

Den procentvise forskel er    (minus!!!)  - 24%

Du kan lave det samme med Du ved når x=100 så er y=0,2

Så skal du lave 0,2 60% mindre  Så bliver det 0,12

Så har du   0,12=200*x^-1,5

Regnemaskine så bliver x=167 altså skal x stige fra 100 til 167 det er 67 %

Regn selv efter


Skriv et svar til: Hvordan aflæs dobbeltlogaritmisk koordinasystem og noget med potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.