Matematik

koordinatsæt til skæringspunkter mellem graf og linje

02. oktober 2016 af vaz84cfx (Slettet) - Niveau: B-niveau


En funktion er givet ved 
f(x) = -x^3 - 3x^2 + 4

a) 
En linje m har ligningen y = -x+1
Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem linjen m og grafen for f

Jeg ved ikke hvordan man skal gøre, håber der er nogen som kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2016 af peter lind

Løs ligningen f(x) = -x+1


Svar #2
02. oktober 2016 af vaz84cfx (Slettet)

Så får jeg tallene 1, 3 og -1, men hvilke skal indsættes i koordinatsættet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2016 af AMelev

Alle 3. Der er åbenbart 3 skæringspunkter - med hver sit koordinatsæt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2016 af StoreNord

y = -x+1    er den nemmeste.       :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2016 af mathon

    Ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2016 af StoreNord

Se linket forneden.


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. oktober 2016 af StoreNord

Du får tallene 1, 3 og -1.

Men se linket forneden.


Svar #8
02. oktober 2016 af vaz84cfx (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. oktober 2016 af jantand

Du sætter de to ligninger lig hinanden:

-x^3-3x^2+4=-x+1

-x^3-3x^2+x+3=0

Rødderne er 1,-1,-3

Sættes ind i y=-x+1  Det giver (1,0) og   ( -1,2) og (-3,4)

Den metode kan du bruge altid


Skriv et svar til: koordinatsæt til skæringspunkter mellem graf og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.