Matematik

Udregn distance

05. oktober 2016 af Jacobvad (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer ! :D 

hurtig spørgsmål: 

Hvis nu jeg har en motorcykel der er 13 sekunder om at gå fra 0-100 km/t hvor langt har jeg så kørt inden jeg når de 100 km/t på speedometret? 

syntes den er lidt tricky fordi man jo ikke køre med en konstant fart, men at man køre hurtigere og hurtigere. Jeg har prøvet at udregne det: 

100kmt /13 sekunder = 7,69 m/s   

7.69 *13 sekunder   = 99.97 meter i alt

kan mine udregninger passe ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2016 af peter lind

metoden er forkert. Har du ikke haft fysik ?

½a*s = v2 hvor a er accellerationen = sluthastighed/tid.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2016 af PeterValberg

Bestem accelerationen i m/s idet den opnår en hastighed på 100 km/h på 13 sek

a=\frac{v-v_0}{t}

hvor a er accelerationen i m/s, v er sluthastigheden, hvilket er 100 km/h,
det skal så lige omregnes til m/s, v0 er starthastigheden, der er 0
t er tiden i sekunder (13)

derefter skal du have gang i formlen

s=\tfrac12\cdot a\cdot t^2 +v_0\cdot t

hvor s er den strækning (i meter), der tilbagelægges under accelerationen
a er accelerationen (i m/s), t er tiden i sekunder, v0 er starthastigheden (0)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
05. oktober 2016 af Jacobvad (Slettet)

Hej peter, tak for dit svar! 

jeg har udregnet s til at være  662 meter, men kan det virkelig passe at distancen er så lang ? :D 


Svar #4
05. oktober 2016 af Jacobvad (Slettet)

#2

Bestem accelerationen i m/s idet den opnår en hastighed på 100 km/h på 13 sek

a=\frac{v-v_0}{t}

hvor a er accelerationen i m/s, v er sluthastigheden, hvilket er 100 km/h,
det skal så lige omregnes til m/s, v0 er starthastigheden, der er 0
t er tiden i sekunder (13)

derefter skal du have gang i formlen

s=\tfrac12\cdot a\cdot t^2 +v_0\cdot t

hvor s er den strækning (i meter), der tilbagelægges under accelerationen
a er accelerationen (i m/s), t er tiden i sekunder, v0 er starthastigheden (0)

Hvis nu jeg har en starthastighed på 30km/t  er tiden så fra 0 til 30km/t  eller fra 30 til 100km/t ?

Vh Jacob


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2016 af PeterValberg

Nej, det lyder voldsomt, jeg får det ca. 180,6 m

btw: vedr. #2 ... enheden for acceleration er m/s2 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
06. oktober 2016 af Jacobvad (Slettet)

#5

Nej, det lyder voldsomt, jeg får det ca. 180,6 m

btw: vedr. #2 ... enheden for acceleration er m/s2 

Hmm. hvordan når du frem til det ? 

jeg har både prøvet på lommeregner og i mathcad men får stadig et meget højere tal. 

Vedhæftet fil:Screenshot_8.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2016 af AMelev

100 km/t / 13s ≠ 7.69 m/s2
Du glemmer at kigge på enheder.

\frac{\frac{100km}{t}}{13s}=\frac{\frac{100\cdot 1000m}{3600s}}{13s}=.....\frac{m}{s^2}


Skriv et svar til: Udregn distance

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.