Fysik

elektrisk kredsløb

06. oktober 2016 af Jegvedingenting - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har et elektrisk kredsløb hvori jeg skal finde ud af hvad strømmen ic er:

Skal bruge KCL, men det virker lidt som gætteværk i mine øjne (pt.) da KCL kan antages på 3 forskellige måder..Men tror nu at det er den første antagelse hvor der siges:

The net current entering a node is zero. To compute the net current entering a node, we add the currents entering and subtract the currents leaving. I mit tilfælde er alle strømmene "entering a node", korrekt?

ALle strømme går imod knudepunkterne, jeg prøver at isolere ic

1A + ic + 4A + 3A = 0

Lægger de kendte strømme til

8A+i= 0

Nu ved jeg at ic lagt sammen med 8A skal give 0, så derfor er ic = -8A

(-8A) + 8A = 0

Er det korrekt forstået?

https://billedeupload.dk/images/cpRFj.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2016 af Eksperimentalfysikeren

Ja, det er det.


Svar #2
06. oktober 2016 af Jegvedingenting

Takker.


Skriv et svar til: elektrisk kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.