Kemi

Hjælp til kemi puffer

06. oktober 2016 af Troels1993 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har fundet hjælp til mit spørgsmål her: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1248601

Jeg har dog problemer med at forstå hvad mathon gør her: 
 n(Na2HPO4*2H2O (s)) = (0,3981 / 1,3981) • (0,0100 mol) = 0,002847 mol

Hvorfor skal 0,3981 divideres med 1,3981? Jeg forstår ikke, hvor det tal (1,3981) kommer fra overhovedet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2016 af mathon

fordi

   pufferligning
                                        pH = pKs + log(nb/ns)

                                        nb/ns = 10pH-pKs

                                        nb/ns = 106,80-7,20 = 0,3981/1

og
                                        \frac{n_b}{n_b+n_s}=\frac{0{,}3981}{1+0{,}3981}=\frac{0{,}3981}{\mathbf{\color{Red} 1}{,}3981}

                                        n_b=\frac{0{,}3981}{ 1{,}3981}\cdot n_{puffer}

                                                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2016 af mathon

anvendt er:
                                        \frac{a}{b}=\frac{c}{d}\Leftrightarrow \frac{a}{a+b}= \frac{c}{c+d}

                                                  


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2016 af lokpæø (Slettet)

Hej, jeg er også i gang med samme opgave, men hvordan kan det være at  nb er det samme som \large \frac{n_b}{n_b+n_s}  gange med npuffer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2016 af mathon

#3
         genlæs og prøveberegn selv #2
         og anvend dernæst på #1.


Skriv et svar til: Hjælp til kemi puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.