Matematik

Finde gleicheres højde via formel v = 100 - 0,00046 * 16^4

07. oktober 2016 af superfisk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg har en opgave som jeg ikke helt kan finde ud af (jeg har postet et billede).

Jeg har lidt svært ved opgave b, som lyder: Hvor høj er gletcheren?

Jeg skal finde h, som står i formlen, men kan ikke helt finde ud af hvordan jeg kan komme frem til h. Er der en som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2016 af mathon


Svar #2
07. oktober 2016 af superfisk (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2016 af mathon

             v=100-4{,}6\cdot 10^{-4}\cdot h^4\; \; \; \; \; h>0

            4{,}6\cdot 10^{-4}\cdot h^4=(100-v)

            h=\left (\frac{100-v}{4{,}6\cdot 10^{-4}} \right )^{0{,}25}

             


Svar #4
07. oktober 2016 af superfisk (Slettet)

Så man skal bare bare løse den som en ligning og få h til at stå alene?

Og hvor får du de 10^{-4} samt de 4,6 fra?


Skriv et svar til: Finde gleicheres højde via formel v = 100 - 0,00046 * 16^4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.