Matematik

Overfladeareal

08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej mennesker,

jeg vil meget gerne have hjælp til følgende opgave. Kig på vedhæftet fil.

Jeg undrer mig bare lidt over, hvordan jeg skal bestemme overflade arealet af vandkarret, skal jeg antage det er en cylinder og bruge formlen for overfladearealen af et cylinder, eller hvordan?

Den anden ting er, hvordan ville jeg bestemme koordinaterne til A og C

Radius har jeg bestemt til  at være 0,9 m

Nu skal jeg finde overfladearealet og bestemme koordinaterne til Aog C, hvor der også står i opgavebeskrivelsen:

Et andet forslag ser ud som vist på figur 3. Kanten af karret er udformet som en parabel. Længden
                       |AC| = 1, 60 meter
Indlæg et koordinatsystem så toppunktet af parablen er (0,0)

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2016 af Capion1

Radius i cirklen er 0,8

Mangler at vise Fig. 3


Svar #2
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

#1

Radius i cirklen er 0,8

Mangler at vise Fig. 3

Det er fint nok, jeg regnede koordinaterne, men ikke som værende 0,8 for radius. Jeg mangler egentlig bare overfladearealen. Der kun to figurer.

Se vedhæftet fil!

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #3
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

Skal jeg bare antage, at jeg beregner overfladearealet, som en cylinder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2016 af Capion1

Tværsnittet i Fig. 1 er angivet som en parabel?
For at finde overfladen af truget skal man kende/beregne buelængden af parablen og gange med trugets længde. 


Svar #5
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

#4

Tværsnittet i Fig. 1 er angivet som en parabel?
For at finde overfladen af truget skal man kende/beregne buelængden af parablen og gange med trugets længde. 

Buelængden af parablen og gangde med længden af vandkarret, eller hvad er en truge?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2016 af Capion1

Vandkarret er angiveligt et drikkekar for køer, heste m.m. Et sådant kar kaldes et trug.


Svar #7
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

#6

Vandkarret er angiveligt et drikkekar for køer, heste m.m. Et sådant kar kaldes et trug.

Jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg skulle beregne længden af parablen!


Svar #8
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

#7
#6

Vandkarret er angiveligt et drikkekar for køer, heste m.m. Et sådant kar kaldes et trug.

Jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg skulle beregne længden af parablen!

Eller jeg ved ikke helt, hvordan det skulle lykkes for mig at finde overfladearealet på denne måde. Kunne du måske skrive det op, eller noget lignende?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2016 af Capion1

Når man kender parablens forskrift  f (x)  =  Ax2  finder man buelængden i intervallet x ∈ [ - a , a ]

2\int_{0}^{a}\sqrt{1+f'\left ( x \right )^{2}}   dx


Svar #10
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

#9

Når man kender parablens forskrift  f (x)  =  Ax2  finder man buelængden i intervallet x ∈ [ - a , a ]

2\int_{0}^{a}\sqrt{1+f'\left ( x \right )^{2}}   dx

Jeg parablens forskrift er: 2x^2+0.3, hvordan skal jeg så indsætte det i formlen?


Svar #11
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

Mener 2.4x^2


Svar #12
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

#10
#9

Når man kender parablens forskrift  f (x)  =  Ax2  finder man buelængden i intervallet x ∈ [ - a , a ]

2\int_{0}^{a}\sqrt{1+f'\left ( x \right )^{2}}   dx

Jeg parablens forskrift er: 2x^2+0.3, hvordan skal jeg så indsætte det i formlen?

Altså, hvordan skulle denne så bruges, i forhold til parablens forskrift!


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. oktober 2016 af Capion1

.SP 0810161626.PNG

Vedhæftet fil:SP 0810161626.PNG

Svar #14
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

Så skal jeg bare udregne dette og få resultatet og gange det med 1,20?


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. oktober 2016 af Capion1

Ja, buelængden mellem (- a) og a skal ganges med karrets længde.


Svar #16
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

Resultat!

Jeg får det til at være såldes( Se vedhæftet fil)

skal det resultat så ganges med 1,20 m?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #17
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

Så har man -4a og 4a som skal ganges 1,20?


Svar #18
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

Jeg får det til at være dette resultat, når jeg ganger med 1.20 m (se vedhæftet fil)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #19
08. oktober 2016 af Anonyminized (Slettet)

Jeg vil meget gerne få lavet opgaven :) Fordi jeg skal sende den :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. oktober 2016 af StoreNord

---


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.