Matematik

Statistik i excel

08. oktober 2016 af Stræbende - Niveau: 9. klasse

c) På hele skolen er der 300 drenge. Hvad er sandsynligheden for, at der er mere end 25 farveblinde drenge på skolen?

Jeg har at:

n = 300
p = 0,05
P(X>25)

Hvordan løser jeg den i excel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2016 af AMelev

Du mangler vist nogle oplysninger. 
Jeg gætter på, at X er binomialfordelt med antalsparameter n og sandsynlighedparameter p.

Du kan bestemme P(X > 25) på 2 måder:
a) Bestemme alternativet P(X ≤ 25) og så trække det fra 100%
b) X > 25, må betyde, at X-værdien er fra 26 og opefter, så P(x > 25) = P(26 ≤ X ≤ 300)

I Excel vælger du funktioner (fx i værktøjslinjen) > Statistik >
a) BINOMIAL.FORDELING > og udfylder felterne (25;300;0.05;SAND), så får du P(x ≤ 25)
b) BINOMIAL.DIST.INTERVAL > og udfylder felterne (300;0.05;26;300), så får du P(26 ≤ X ≤ 300)


Skriv et svar til: Statistik i excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.