Matematik

hjælp til at forstå opgaven!

09. oktober 2016 af sandrai - Niveau: B-niveau

Her er hvad jeg fandt her inde, men forstår ikke rigtig hvor jeg skal finde a i forhold til denne opgave ? 

Opgaven 

Produktionen af et kemikalium udviklede sig som vist i skemaet:

år                     1999,2000,2001,2002,2003,2004

Prodktion, ton    4953,5310,5676,6100,6529,7000

Afgør ved hjælp af regression, om produktionen udvikler sig eksponentielt eller lineært.

Jeg har fundet ud af at grafen, opfører sig eksponentielt.

Hvis den udvikler lineært skal hældningskoefficienten angives og ellers den årlige vækstrate og fordoblingskonstanten.

En der har skrevet, til hjælp ved opgaven?????????

ja... så skriver du at grafen opfører sig ekponentielt...

du får besked på at finde fordoblingskonstanten.... den findes ved hjælp af denne formel

T2 = log(2) / log(a)          dvs. du indsætter a i formlen og regner T2 ....

T2 er fordoblingskonstanten..... 

desuden er det også din opgave at finde den årlige væksrate... den finder du ved hjælp af denne formel

r = a-1          dvs. du igen bare skal indsætte a i formlen og regne r

r er væksraten.


Svar #1
09. oktober 2016 af sandrai

og lige et spørgsmål mere, dette er til den første opgave :-) 

Den første opgave

- til den første opgave, der er en formel for den eksponentille vækst:  
                                   
                          f(x) = b * ax

Hvordan beviser jeg så at lgrafen er eksponentiel, ved hjælp fra denne formel?  


Skriv et svar til: hjælp til at forstå opgaven!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.