Matematik

beregning af skæringspunktet mellem to linjer

09. oktober 2016 af mimmi123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal beregne to linjers skæringspunkt -->  yl = -0,5x + 8     ym = 2x + 3

Jeg har gjort således;

-0,5x+8= 2x+3

-1x+8=3

-1x+8=3-8

-1x=-5

 -1x    (jeg deler dem her)

-5

x=  -6

-----------------------------

Dette er en anden opgave hvor jeg skal finde på baggrund af de to punkter, ligningen bag linjen (ye = ax + b)

Sådan har jeg gjort-->

pukt 1= x1:Y1 =3:5
 punkt 2 = x2 :y2= 4:7
4-3
4-3
4
1
A= 4
b=y1-a*x1
B=5-4*3

Er der en venlig sjæl der vil hjælpe og  kigge på mine beregninger?

Påforhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2016 af mathon

-0,5x + 8 = 2x + 3

8 = 2,5x + 3

5 = 2,5x

\frac{5}{2{,}5}=x

2{,}5=x

 


Svar #2
09. oktober 2016 af mimmi123 (Slettet)


pukt 1= x1:Y1 =3:5
 punkt 2 = x2 :y2= 4:7
4-3
5-7
1
2
A= 0,5
b=y1-a*x1
B=5-0,5*3
-----
Jeg har lavet lidt ændringer på den anden beregning, da den så lidt forkert ud . Er det rigtigt det jeg har gjort her ? og mange tak for hjælpen Mathon, kan se at jeg var helt forkert på den.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2016 af mathon

             a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{7-5}{4-3}=\frac{2}{1}=2

             b=y_1-a\cdot x_1=5-2\cdot 3=5-6=-1


Skriv et svar til: beregning af skæringspunktet mellem to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.